Full Potential

Det kom ett e-mail

Vi hade avslutat vår första hemsida för Kiropraktorcentrum, och jobbade vidare, som man gör. Vi gjorde lite sälj, lite uppdateringar på SödraBF’s hemsida, som vi var webmaster för vid denna tidpunkt. På (nästan) alla våra avslutade projekt hade vi frågat och fått ok på att lägga till vår ’by Leomini’ logga nere i högra hörnet. Tanken var självklart sälj, men mest som en kaxig liten kvalitétsstämpel för besökaren.

Vi trodde inte den skulle ge några större uppdrag, utan var mer som när man signerar sin konst. Men så någon månad senare kom det ett e-mail med titeln "Hej", i mailet stod det att Kimberly, som driver en Kiropraktik-klinik i Örebro, tyckte att KiropraktorCentrum var den bästa kiropraktik-hemsida hon hade sett! Hennes make Kjell hade också intresse i en hemsida, han jobbade som coach.

Självklart tog vi kontakt

Efter lite jul-ledigheter och fyrverkerier drog vi igång det nya året med att starta upp projektet med Kimberly som skickade informationen som skulle ligga på hemsidan. Vi fick även lite stämningsbilder för att dra igång kreativiteten.

Den var iofs igång redan efter första e-mailet, så komplimanger är bra! Vi hade ett möte med Kjell på Göteborgs Centralstation som var mycket givande men framför allt trevligt som tusan! Vilken underbar man!
Vi skred till verket med designarbetet

Aktiv Kiropraktik och Kjell Nilsson

Vi jobbade på och allt flöt fint, Joomla installerades, informationen lades in och designen programmerades. Sedan körde vi igång med Kjells hemsida, även den en Joomla samma som ovan arbetsmässigt. Vi utvecklade även en landingpage som hade länkar till deras olika verksamheter, Full potential var moderbolaget.

Samtidigt, genom andra kunder, kom vi på ett sätt att slå samman fler Joomla-hemsidor till en installation genom lite PHP-knåp och olika domäner. Det hade hjälpt en stor kund att sammanfoga 7 hemsidor till en Joomla, lösningen fungerade väldigt bra. Detta ville vi ju självklart även hjälpa andra kunder med. Då kan dem redigera alla sina hemsidor från en inloggning.

..
..
Laser medmera

Efter något år ringde Kjell upp oss en dag och informerade oss att han hade startat en ny verksamhet då dem blivit generalagenter i Skandinavien av Multi Radiance medicinsk laser. Så en hemsida med information om laser-produkterna samt andra alternativmedicinska produkter skulle göras. Vi talade om att flytta dem tidigare hemsidorna till en Joomla och samtidigt göra Laser m.m. hemsidan. Sagt och gjort! Den stora kunden hade köpt ett spanskt företag och behövde därför en översättning av existerande hemsida till Spanska, så jag reste till Stockholm och hade säljmöte med de spanska uppdragsgivarna.

Eftersom Örebro ligger på vägen hem så passade jag på att åka till Kjell och Kimberly och lära dem hur Joomla fungerar genom vår numera nedlagda Joomla utbildning. Dom var fantastiskt gästvänliga och trevliga, när vi nästan var klara så tittade Kjell mig djupt i ögonen och sa "Du har väldigt vackra ögon, Joachim". Jag rodnade lätt, sa tack och sedan var det dags att åka därifrån efter en härlig kyckling-middag.
Laser m.m. blev tyvärr kortlivad. Om jag inte minns fel så ville Kjell "streamlina" sina verksamheter så en verksamhet blev överflödig.

..
Responsiv design

Smartphone-marknaden slog till med dunder och brak! Kjell hörde av sig och undrade om vi kunde hjälpa honom att göra om hans hemsida enligt en stil han hade sett online. Vi kollade med honom om vi skulle även göra hemsidan mer mobilvänlig medan vi ändå gjorde ändringar. Vi hade erfarenhet av responsiv design efter Slottsskogens vandrarhem så vi var redo!

Resultatet blev väldigt bra, vi passade även på att installera en extension som kunde hämta en del av existerande artikel och lägga upp det på förstasidan tillsammans med en "Läs mer"-länk. Detta ger en förstasida som tar dig snabbt till informationen du söker.

..
Vi hjälper fortfarande till

För inte så länge sedan behövde Kimberly hjälp med att ändra sin hemsida, jag hjälpte självklart till och passade på att uppdatera hemsidan när jag ändå var där.

Vi har fortfarande bra kontakt med dessa underbara människor!

Slut!